פולישילד - PolyShield - חומר איטום החזק העולם, הסבה לממ"ד מומלץ, מחיר זול וטוב, כנגד הדף, רסיסים, דלת לממ"ד, חלון הזזה לממ"ד, שיפור מיגון לחדר קיים, הפיכת חדר לממ"ד.

ממ"ד (מרחב מוגן דירתי)

שיפור מיגון חדר קיים - פולישילד

הופכים כל חדר קיים למרחב מוגן באמצעות טכנולוגיה חדשנית אשר פותחה בארה"ב

ממ"ד בהתאמה אישית באמצעות תבניות

בניית ממ"ד באמצעות תבנית מותאמת אישית ללקוח, אשר ניתנת להתקנה בכל מקום ובכל תנאי שטח

אספקת מרחב
מוגן יביל / נייד

ממ"ד , ממ"מ , מיגונית בתקן ובאישור פיקוד העורף (לפי צו השעה)

בניית ממ"ד בבית הלקוח לפי תכנית מהנדס

אנו בונים מרחבים מוגנים גם בשטח לפי תקן ובאישור פיקוד העורף

תוכן עניינים

ממ"ד (מרחב מוגן דירתי)

ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) הוא חיוני מאוד למחייה בישראל בשל האיומים הביטחוניים השונים. על מנת להבטיח שהממ"ד יספק את ההגנה המיטבית, קיימות תקנות מחמירות שנקבעו על ידי פיקוד העורף. המאמר הבא יפרט את הדרישות העיקריות שיש להקפיד עליהן בעת בניית ממ"ד.

איך נדע שהממ"ד עומד בתקן?

  • תקנות פיקוד העורף קובעות כי הכניסה לממד חייבת להיות מתוך הבית. יש לפתוח פתח מעבר מהבית לתוך הממ"ד או לתוך מבואה שתוביל לממ"ד. תקן פיקוד העורף לא מאפשר לבנות את הממ"ד בחצר באופן שבו הממ"ד אינו צמוד לבית, ולא מאפשר שהכניסה תהיה מהחצר.
    במקרה שבו הממ"ד לא נצמד לבית או שהכניסה היא לא מתוך הבית, הממ"ד ייבנה לפי התקן של "ממד חיצוני" עם קירות ותקרה בעובי 40 ס"מ, מבואה בגודל 4 מ"ר ודלת הדף רסיסים (לעומת דלת הדף רגילה בממ"ד עם מבואה שנצמד לבית).
  • שטח הממ"ד – השטח הפנימי המינימלי של הממ"ד (ללא הקירות) הוא 9 מ"ר, אלא אם ניתן אישור מיוחד מהרשות המקומית. בכל מקרה השטח הפנימי לא יפחת מ-5 מ"ר.

  • עובי הקירות – התקן קובע כי עובי הקירות המינימלי לממד הוא 30 ס"מ, עובי הרצפה המינימלי 20 ס"מ ועובי הגג המינימלי 30 ס"מ. בישובים אשר נחשבים "ישובים קדמיים" פיקוד העורף מחייב בקירות ותקרה בעובי 40 ס"מ. במקרה שמדובר בבנייה קלה העובי המינמלי של הקירות ותקרת הממד יהיו 40 ס"מ. 

  • רוחב הממד לא יהיה קטן מ-1.60 מ' וגובהו יהיה 2.5-2.8 מ' (אלא אם ניתן היתר מיוחד).

  • קירות חיצוניים – פקע"ר קבע כי לממ"ד יהיו 3 קירות חיצוניים לכל היותר. אם הבית הקיים לא מאפשר תכנון של 3 קירות חיצוניים והקיר ה4 חיצוני כולו או חלקו (כלומר הקיר ה4 של הממ"ד לא נצמד כולו לבית הקיים), כל הקירות החיצוניים של הממ"ד יהיו בעובי 40 ס"מ.

  • דלת וחלון ממ"ד – המידות המינימליות לפתח אור של דלת הכניסה לממ"ד הן 70/200 ס"מ, והמידות המקסימליות הן 80/200 ס"מ. מומלץ להתקין דלת ברוחב 80 ס"מ על מנת שתהיה נגישות נוחה לנכים. על החלון להיות בשטח מקסימלי של 1.21 מ"ר.

מהו האבזור הבטיחותי הנדרש בבניית ממ"ד?

בכל ממד חייבים להיות מותקנים אביזרי בטיחות לפי תקן פיקוד העורף ומכון התקנים הישראלי: 

  • חלון הדף רסיסים
  • חלון אלומיניום אטום גזים

  • דלת פלדה

  • צינורות אוורור בגובה צירי לפחות 1.9 מ': 2 צינורות 4" וצינור 8" שמשמש כהכנה למיזוג אוויר.

חלון ממ"ד תקני

כאמור, לפי תקנות פיקוד העורף חלון הממ"ד מורכב משני סוגי חלונות שונים. חלון פנימי שהוא חלון מיגון אטום לגזים וחלון הדף רסיסים. החלון הפנימי נועד למגן אתכם מפני חדירה של גזים אל שטח הממ"ד. חלון הדף רסיסים מיוצר מברזל ונועד להגן מהדף של פגיעת טיל סמוך לממ"ד ומחדירה של רסיסיו אל שטח הממ"ד. חלון הדף רסיסים מותקן כבר בשלב המוקדם של בניית ממ"ד, בשלב יציקת הבטון. לעומת זאת, החלון הפנימי יותקן רק לאחר טיוח קירות הממ"ד. 

דלת ממ"ד תקנית

דלת הממ"ד נועדה ותוכננה להגן על מי שנמצא בתוך הממ"ד מפני הדף של פצצות ורסיסים. כמו כן, כדי למנוע כניסת גז לתוך שטח ממ"ד נייד, עליה להיות אטומה לחלוטין. יש לשמור על המסגרת והגומי מפני חלודה והתפוררות בהתאם. בנוסף, ישנו תו קו לדלת ממ"ד שעליה לעמוד בו. כשאתם באים להחליף דלת ממ"ד עליכם לוודא שהעבודה מתבצעת אך ורק ע"י גוף שאושר על ידי פיקוד העורף. כמובן שאין לבצע בדלת כל שינוי שהוא.

האם ניתן להתקין מזגן בממ"ד?

כן, ניתן להתקין מזגן בממ"ד. כאשר מתקינים מזגן יש לוודא שבעל המקצוע עושה זאת לפי תקן ישראלי 994. התקנת המזגן תעשה אך ורק על קיר פנימי של הממד. הצנרת תעבור רק בקיר הפנימי ובסיום ההתקנה יש לאטום אותו באמצעות חומר אטימה בעל אישור תקף מפיקוד העורף, מה שנקרא בשפה המקצועית "התקן עומר" או "התקן ברק".

אבזור חשמלי לפי תקן פיקוד העורף

על הממ"ד לכלול את האבזור החשמלי והתקשורתי הבא:

  • לפחות 3 שקעי חשמל 230 וולט כל אחד.
  • נקודת חשמל לטלפון.

  • נקודת חשמל לטלוויזיה.

  • מנורת חירום 36 וואט לשעתיים

מה לגבי עבודות גמר בממ"ד?

לפי התקנות ציפוי הקירות והתקרות צריך להתבצע ע"י טיח אקרילי ולא לעלות על 2 מ"מ, או לחילופין לפי מפרט שמאושר ע"י רשות מוסמכת אחרת. אין לבצע חיפוי עם אריחי חרסינה או קרמיקה לקירות.

לסיכום בנייה נכונה של ממ"ד בהתאם לתקנות פיקוד העורף היא קריטית לביטחונם של הדיירים. כדי להבטיח שהממ"ד שלכם יעמוד בכל התקנים המחמירים ויספק את ההגנה המירבית, חשוב לפנות לחברה מקצועית ומנוסה בתחום.

אל תתפשרו על ביטחונכם!


 

שאלות ותשובות בנושא ממ"ד (מרחב מוגן דירתי)

ממ"ד מרחב מוגן דירתי (ממ"ד) הוא חדר מיוחד הנבנה בתוך דירות ובתים פרטיים בישראל, שתפקידו להגן על הדיירים מפני איומים בטחוניים כגון טילים ורעידות אדמה. הממ"ד נבנה לפי תקנים מחמירים של פיקוד העורף, הכוללים קירות בטון עבים, דלת פלדה מחוזקת, חלונות משוריינים ומערכת סינון אוויר. הממ"ד חשוב מכיוון שהוא מספק מקום בטוח לדיירי הבית במצבי חירום, מגן על חייהם ומעניק שקט נפשי בכך שמבטיח הגנה אפקטיבית במצבים מסוכנים.

כן, ניתן למגן חדר קיים ולהפוך אותו לממ"ד באמצעות תהליך שנקרא "פולישילד". בתהליך זה מחזקים את קירות החדר והתקרה הקיימים באמצעות חומר פולימר דו רכיבי, מתקינים דלת וחלון מסוג דור חדש לפי תקן פקע"ר ומחזירים את החדר לקדמותו. מיגון חדר קיים עשוי להיות זול יותר מאשר בניית ממ"ד חדש, ואין צורך בהכנות מיוחדות ואישורים לצורך המיגון.

התקנת ממ"ד כוללת מספר שלבים:

תכנון והערכת שטח: תכנון ממוקד והערכת השטח הפנוי.
קבלת אישורים: השגת כל האישורים וההיתרים הנדרשים.
בנייה והתקנה: ביצוע הבנייה והתקנת כל המערכות הנדרשות.
בדיקות ואישורים סופיים: בדיקות מקיפות ואישורים סופיים על ידי הגורמים המוסמכים.

פגישת ייעוץ ראשונה ללא עלות. כמה פרטים ונחזור אליכם בהקדם.

צ'יקו מלכא
צ'יקו מלכא
קרא עוד
בדקנו מחירים בכמה הצעות ובהחלט הכי משתלמת שקיבלנו! עבודה מעולה, שאפו!
שני כהן
שני כהן
קרא עוד
שירות יוצא דופן! לא האמנו שדבר כזה קיים! מצאנו המון נחת לישון בחדר הממוגן החדש שעשו לנו.
רוני אסוס
לחץ כאן לצפייה בסרטון
קרא עוד
בהחלט ההחלטה הכי טובה שעשינו למשפחה בשנה האחרונה! גם מחיר זול יותר משמעותית וגם אנחנו ישנים בשקט
guy
לחץ כאן לצפייה בסרטון
קרא עוד
שירות מעל ומעבר. חסכנו המון וביצעו את העבודה בזמן שהיינו בבית ובקושי הרגשנו אותם, והבית כמו חדש ועכשיו גם החדר ממוגן. תודה
הקודם
הבא

שירותים נוספים

פוסטים מומלצים

דילוג לתוכן